Οι σελίδες αυτές αναφέρονται στα απλά ηλεκτρικά κυκλώματα, το ηλεκτρικό ρεύμα, την δημιουργία του και τη μεταφορά του.
Πιο συγκεκριμένα:
Πατάμε το διακόπτη και το φως ανάβει. Έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει;
Ας φτιάξουμε ένα απλό κύκλωμα.
Ας βελτιώσουμε λίγο το απλό  κύκλωμα που μόλις δημιουργήσαμε. 
Μπορούμε να συνδέσουμε παραπάνω λαμπάκια; Με πόσους διαφορετικούς τρόπους;
Πώς ανάβουν τελικά τα φώτα στο σπίτι μας;
Τι είναι η επαγωγή;
Πώς δουλεύει ένας ηλεκτρομαγνήτης; 
Τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα; Πώς παράγεται;
Πώς έρχεται το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια μας;
Ποια είναι η λειτουργία ενός μετασχηματιστή;

Προσοχή: Όλα τα πειράματα πρέπει να γίνουν με μπαταρίες και λαμπάκια εργαστηρίου (ή φακού). Μην προσπαθήσετε να εκτελέσετε οποιοδήποτε από τα  πειράματα αυτού του ιστοτόπου χρησιμοποιώντας ρεύμα από την πρίζα του σπιτιού σας και λάμπες φωτισμού. Θα πάθετε ηλεκτροπληξία.

Στις περισσότερες από τις σελίδες μας υπάρχει μία λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε και ένα βίντεο που δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε τα υλικά αυτά. Τέλος υπάρχει η ερμηνεία του φαινομένου.

Σε κάποιες σελίδες υπάρχει επιπλέον πληροφορία. Σε κάποιες άλλες υπάρχουν οδηγίες για να προχωρήσετε το πείραμα λίγο παραπέρα και να παρατηρήσετε τι συμβαίνει. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε και σας προτρέπουμε να μαζέψετε τα υλικά που χρειάζονται και να εκτελέσετε το πείραμα μόνοι σας.

Λαμπάκια μπορείτε να πάρετε από κάποιο φακό (αν τα αφαιρέσετε με προσοχή) και καλώδια μπορείτε να δημιουργήσετε από το σπιράλ κάποιου τετραδίου ή μπλοκ ζωγραφικής. (Προσοχή μην το πιάσετε με το χέρι, όταν το συνδέσετε με την μπαταρία. Αν δεν έχει πλαστική επένδυση μπορεί να καείτε).

more info
more info
© 2003, Δέσποινα Μ. Γαρυφαλλίδου Αθήνα